söndag 23 september 2012

Ny termin, ny tävling (och förhoppningsvis massor av texter skrivna av er)

Hej igen allihop!
Nu är det verkligen hög tid att uppdatera bloggen. Vi gör det med att starta upp vår tävling igen. Tävlingen håller på fram till jullovet. Ni svarar på frågorna gemensamt i klassen och mailar svaren till tobias.gard@kub.trollhattan.se.

Men bloggen ska ju inte bara fyllas av frågor att svara på, vi vill även ha in recensioner och andra texter från er elever (och även personal) på Kronan. Så sätt igång och skriv och maila eller lämna sedan era texter direkt till mig (Tobias). Denna vecka fokuserar vi lite extra på poesi och dikter. Så plocka fram poeten i dig och låt pennan glöda. Vi hoppas att ni skickar många dikter till oss som vi kan publicera här på bloggen.Vill ni ha tips och idéer om hur man kan skriva är ni välkomna att komma till biblioteket på lunchen mellan 12.00-12.45 varje dag. Då finns Christine eller jag på plats och hjälper er så gott vi kan.

Nu till veckans frågor som också kretsar kring poesi på ett eller annat vis.

1. Nobelpriset i litteratur är ett av de mest eftertraktade priserna bland författare världen över. Förra året fick en helt fantastisk svensk poet priset. Vad heter han?

2. Poeten Daniel Boyacioglu (se klippet) är en av de mest kända svenska poeterna idag.Han har även varit med i ett humorprogram på TV (och senare radio) där Felipe Leiva Wenger har huvudrollen. Vad heter programmet?

3. "Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka?"
Den här raden är hämtad från en vad de mest kända svenska dikterna genom tiderna. Vem har skrivit dikten?

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar